Teknoloji

Big Bang Startup Challenge’da ilk 50 startup açıklandı

“Cesurluk Aşaması”

 

Big Bang Startup Mücadelesi

İlk 50 işletme belirlendi

 

Dünyanın en uygun üniversite kuluçka merkezi seçilen İTÜ Çekirdek tarafından 12 yıldır düzenlenen, Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge’da bu yıl sahneye çıkıp kamuoyuyla buluşacak TOP 50 startup belirlendi. UBI Global’in “Üniversitelere Bağlı Kuluçkalar” kategorisindeki çalışmaları açıklandı. 13-14 Aralık tarihleri ​​arasında tamamı fiziki olarak gerçekleştirilecek etkinlikte 8 farklı sektör dikeyinde toplam 50 işletme sunum yapacak. Geçtiğimiz yıl 341 milyon TL’nin üzerinde ödül, yatırım ve işletmelere nakit desteği açıklayan Big Bang’in ev sahipliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da M.Serdar Kuzuloğlu yer alırken, ünlü sanatçı Mustafa Sandal da sahne alacak. .

 

Teknolojik ürün ve hizmetlerini ticarileştirmeyi hedefleyen girişimcilere büyüme yolculuklarında 360 derece destek sağlayan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, işletmeleri yerel ve küresel girişimcilik ekosistemi ile buluşturuyor. Big Bang Startup Mücadelesi Yılında ilk 50 işletme belirlendi. 13-14 Aralık 2023’te “Cesurlar” Temanın ön plana çıktığı Cesur Sahnesi Big Bang’de 8 farklı sektörel dikeyde yılın en iyi 50 kuruluşu bir araya geliyor. Ödüllü ve yatırımlı işletmeleri buluşturacak etkinliğin bu yıl ev sahibi M. Serdar Kuzuloğlu oluyor. İki gün sürecek olan Big Bang’in ilk gününde ilk 50’ye giren girişimler sektörel dikeylere ayrılarak sunumlar yapacak; İkinci gün ise işletmelerin ödülleri ve yatırımları açıklanacak. Ünlü sanatçı Mustafa Sandal’ın sahne alacağı etkinlik için hazırlanan özel şovlar ve DJ performansıyla heyecan ve coşku hiç azalmayacak. Girişimcilik ekosistemine ev sahipliği yapan Big Bang’de, fuaye alanında kurulacak kurumsal stantlar ve deneyim alanlarıyla katılımcılar ağlarını genişletmenin yanı sıra birçok teknolojik yenilikle tanışma fırsatı bulacak. Geçtiğimiz yıl işletmelere 341 milyon TL’nin üzerinde ödül, yatırım ve nakit desteğinin duyurulduğu ve bugüne kadar onlarca başarı hikayesine sahne olan Big Bang etkinliği tüm teknoloji meraklılarına açık ve ücretsiz.

 

İTÜ Çekirdek bugüne kadar 4.200’ün üzerinde teknoloji girişimine destek verdi

Her yıl ortalama 500 girişimi destekleyen ve Türkiye ekonomisine milyonlarca dolar katma değer yaratan İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi, 10 yılı aşkın süredir 4.200’den fazla teknoloji girişimini destekledi ve 1.400’ünün şirketleşmesine katkıda bulundu. İşletmelerin 10.000 kişiye istihdam yaratmasına ve 150 milyon dolarlık yatırım almasına destek veren İTÜ Çekirdek bünyesindeki işletmelerin yarattığı toplam değerleme 1,5 milyar dolara ulaştı.

 

Big Bang’de sahne alan işletmelere küreselleşmenin kapısı açılıyor

12 yıldır İTÜ Core’un desteğiyle teknolojilerini geliştiren yüzlerce işletme, Big Bang sahnesinde aldıkları ödül ve yatırımlarla hızlanarak küresel başarı hikayelerine ulaştı. Bu işletmeler arasında 40’tan fazla ülkede distribütör ağı kurmuş, Silikon Vadisi’nden yatırım almış, şube değişikliğine sebep olmuş, geleceğin tek boynuzlu atları olmaya aday işletmeler yer alıyor. Önceki yıllarda olduğu gibi Big Bang 2023’te de çok konuşulan girişimlerin doğması bekleniyor.

 

Taraftarlar güç katıyor

Büyük Patlama’da; Elginkan Vakfı Elmas Paydaş ; EPDK|Elder, İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İstanbul Planlama Ajansı ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Platin Paydaş ; AGESA, Akbank, AKSigorta, Etkin Ventures, Aveon Global Sigorta, Anadolu Efes, Anadolu ISUZU, Coşkunöz Eğitim Vakfı, EnerjiSA, Ford Otosan, ForInvest, Golrang İnovasyon Merkezi, Smart Güneş Teknolojileri, Teknasyon, Yalçıner Patent ve Yapı Kredi Teknoloji Altın Paydaşbakış açısı  Hızını artırma hedefiyle girişimlerimizi destekliyor ve geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyor.

 

Big Bang Startup Challenge 2023’te sahne alacak ilk 50 girişim şöyle:

 

”Otomotiv ve Mobilite” Sahnesi Girişimcileri

 

Akademik Görüş:Üretim hattına sahip firmaların ürünlerindeki kalite kusurlarını otomatik olarak tespit ederek kalite kontrol süreçlerini hızlandıran ve maliyetleri düşüren yapay zeka tabanlı bir sistemdir.

 

Tahrikli AVS:Digital Race Trainer ile yarış pilotlarının pistte nerede ve neden zaman kaybettiğini tespit ederek eğitim verimliliğini ve sürüş performansını artırıyor.

 

yeni: Patentli IoT cihazı ve uygulaması aracılığıyla kullanıcının biyometrik verilerini ve cep telefonunu güvenli dijital anahtara dönüştürür, araç, kapı, cihaz ve belgelerle eşleştirerek erişim izni sağlar.

 

Sutech Otonom Teknoloji A.Ş.:Elektrikli, çevre dostu, otonom sürüşe dayanıklı ve uzaktan kumandalı, paylaşımlı yüzey mobilite hizmetidir.

 

Pina’nın aklı:Farklı görevleri yerine getirebilen ve uzman olmayan bir kullanıcı tarafından gerçekleştirilen tek bir kinestetik ekranla programlanabilen robotlar geliştirmeyi amaçlamaktadır.

 

:PTF, elektrikli araçların şarj edilmesinde yenilenebilir enerji oranına ve şebeke uygunluğuna göre optimizasyon sağlayan şarj istasyonu yazılımı geliştirmektedir.

 

Wyseye (Hasar.AI):Araç hasarlarını hızlı, hassas ve objektif olarak değerlendirmenizi sağlayan yapay zeka destekli bir platform sunar.

 

ZGN Özerk:Modüler ve giyilebilir otonom operasyon çözümleri geliştirmektedir.

 

 

“Enerji” Sahnesi Girişimcileri

 

AREYLight’ı edinin:Enerji verimliliği ve aydınlatma yönetiminde yenilikçiliği teşvik eden akıllı çözümler sunarak dünya çapında güç tasarrufu ve sürdürülebilirlik sağlamayı amaçlamaktadır.

 

Ben oyum:Elektrik alan teoremi, güç sistemi analizi ve bilgi analizi tekniklerinin birleştirilmesiyle oluşturulan teknikler yardımıyla arızanın elektriksel sınırlardaki yerini tespit edebilmektedir.

 

DES – Dalga Gücü Dönüşüm Projesi:Dünyanın en büyük dalga enerjisi projesidir.

 

INNOFLUX Teknolojisi:“Enerji Odaklı Altyapı Firmalarının” bakım süreçlerinden elde edilen her fotoğrafta kullanabileceği merkezi görüntü işlem yazılımıdır.

 

Regenalar:Geliştirilen rejenerasyon ve reaktivasyon teknolojileri ile ilave atık oluşturmadan yenilenmiş madeni yağ üretir.

 

Rumitech:Güneş ve rüzgardan elde edilen hibrit enerjiyi depolayan, şebekeden bağımsız çalışabilen sürdürülebilir güç sistemleri üretir.

 

SC&P-Akıllı Şehir ve Ortaklar:Uydu görüntüleme, uzaktan algılama, IoT teknolojileri ve risk analizi ile çevre ve afet yönetiminde proaktif karar verme sistemleri sunarak yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirmektedir.

 

Tümörlü:Akıllı güneş ve rüzgar türbinleri üreten ve geliştiren bir teknoloji şirketidir.

 

 

“İTÜ TOHUM” Sahnesi Girişimcileri

 

Geliştirin:Bu, genç işsizliğiyle mücadele etmek için “şimdi öğren, sonra öde” modeline sahip bir kodlama eğitim kampıdır.

 

Ender Turing:Satışları ve müşteri deneyimini artırmak için 24 dilde en hızlı orana ulaşan Konuşma Analizi platformudur.

 

Geojet:Çevrimiçi haritalarda ve yerel aramada yerelleştirilmiş sosyal pazarlama ve arama pazarlamasına yönelik bir araçtır.

 

Nomis: Web3 gruplarının ürünlerini, hizmetlerini ve topluluklarını daha hızlı büyütmelerine yardımcı olan kimlik protokolü ve yapay zeka destekli cüzdan değerleme altyapısıdır.

 

Pulsetto:Vagus siniri uyarıcısı olarak (giyilebilir ve uygulama), gerginliği azaltmanın, kaygıyı hafifletmenin ve uykuyu iyileştirmenin pratik bir yolunu sunar.

 

 

“Pazaryeri ve Platform” Sahnesi Girişimcileri

 

Fan Desteği:Spor kulüplerine koşullu destek sağlamak amacıyla kurulan ilk ve tek dijital platformdur.

 

LinkiApp:175 ülkeden 3,5 milyar insanın İngilizce konuşma pratiği sorununu yapay zeka, oyunlaştırma ve akran öğrenmeyle çözmeyi hedefliyor.

 

LojiPark Dijital Lojistik Terminali: Lojistik şubesinin UBER’i ​​olarak hizmet vermektedir.

 

GotoSailing.com:Tekne kiralama ve keyifli bir deniz tatili için benzersiz kullanıcı deneyimine dayanan bağımsız bir çevrimiçi platformdur.

 

On iki:Geliştirdiği yapay zeka destekli B2B Matchmaking hibrit aktivite teknolojisi ile fiziksel ve online ortamlarda konferans, kongre, zirve ve B2B toplantılarını ölçülebilir, verimli ve keyifli hale getiriyor.

 

 

“Yapay Zeka ve Blockchain” Sahnesinin Girişimcileri

 

CopeTract:Sözleşmelerin blockchainde saklanarak dijitalleştirilmesini sağlar.

 

Yapay Zekayı Yarala:Avukatlara yönelik yapay zeka teknolojisine sahip bir arama motorudur.

 

Kavşak:Kullanıcıların kendi döviz hesaplarında kullanabilecekleri optimizasyon ve süreç amaçlı yazılım çözümleri sunan algoritmik işlem platformudur.

 

BirYeniBir: Yapay zeka tabanlı “Akıllı Aday Sınıflandırma, Eşleştirme”, “Akıllı Mülakat”, “Akıllı Otomasyon” ve “Akıllı Teklif” modüllerini içeren işe alım yönetim sistemidir.

 

u-xer | Kalite Müzesi Bilgi Teknolojileri A.Ş.:Ekranda yapılan işlerin otomatize edilmesini sağlayan RPA ve test otomasyon ürünüdür.

 

Kullanın:Blockchain tabanlı bir topluluk etkileşim platformudur.

 

 

“Dijital Sanatlar” Sahnesi Girişimcileri

 

Arkade:Tasarımcılar için yapay zeka ile entegre bir pazaryeri projesidir.

 

Arkerobox:Çocukların dünya kültür mirasını keşfetmeleri için yenilikçi eğitim yöntemleriyle yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak eğitici kutu oyunları geliştiriyor.

 

İdareci – Al ile El Sıkışma: Handler, dijital oyun geliştirme süreçlerini yapay zeka ile optimize ediyor ve otomatikleştiriyor; Kod üretimi, oyun tasarımı ve oyun stabilitesi için geliştirdiği araçları kendi iş akışlarında aktif olarak kullanırken, diğer oyun firmalarının üretim süreçlerine de yapay zeka entegrasyon hizmetleri sunmaktadır.

 

Ses Bankası:Müzik dinleyicilerinin, hayranlarının veya yatırımcıların müziğin gelecekteki yayın gelirlerinden pay alıp düzenli gelir elde etmelerine olanak tanırken, müziği tokenize ederek yatırıma açıyor.

 

V-Risetech:Yapay zekanın ürettiği MOCAP verileri sayesinde seçilen sanal stüdyolarda metin ve dinamik kamera hareketleriyle görüntü içerikleri oluşturulmasına olanak sağlıyor.

 

 

“Insurtech & Wellbeing” Aşamasının Girişimcileri

 

Aivigo:İşe bağlı bel, boyun ve sırt ağrıları gibi kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının önlenmesi ve tedavisinde kişiye özel çözümler sunan, yapay zeka destekli dijital sağlık platformudur.

 

Bambala:+6 aylık bebeklere yönelik pratik, lezzetli, besleyici, uzun raf ömrüne sahip, katkı maddesi içermeyen, annelerin hayatını günün her saatinde kolaylaştıran ürünler ve annelerin bu ürünlere kolayca ulaşmasını sağlayan dijital çözümler sunuyor.

 

CS MOTOR TESTİ: Araç motorlarındaki yanma odası sızıntılarının tespitini sağlar.

 

Mistik:Gerginliği azaltmak, odaklanmayı ve çalışma performansını artırmak için görsel-işitsel uyaranları kullanan beyin dalgası düzenleyici ve yapay zeka tabanlı sinirbilim uygulamasıdır.

 

yanhak.com: Yapay zeka desteği ile çalışanların gelir ve haklarını tamamen kişiselleştirip yönetebilmelerini sağlayan bir platformdur.

 

 

“Sürdürülebilirlik ve Akıllı Şehirler” Sahnesi Girişimcileri

 

Avisoff:Kuşlara zarar vermeden kuşların vereceği zararları önleyen yeni nesil kuş kovucu lazer sistemleridir.

 

Arıcı:Elektronik devre kartları üreten prototipleme cihazları geliştiriyor.

 

Kaptanomi:Üretici, ihracatçıların karbon emisyonlarını ölçmelerine ve azaltmalarına, performanslarını puanlamalarına ve yeşil ürünleri için avantajlı fiyatlar elde etmek için bankalar ve sigorta şirketleriyle iletişim kurmalarına yardımcı olan yenilikçi bir SaaS platformudur.

 

DGMOS:Saas Digital, uluslararası anlaşmalar doğrultusunda, tehlikeli unsurlarla faaliyet gösteren tüm işletmelerin süreçlerini aktif ve güvenli bir şekilde yönetebilmelerini sağlayacak hizmetler sunmaktadır.

 

Kenevir Bloğu:İklim krizine karşı önlem olarak karbon negatif, kendinden ısı-ses yalıtımlı, yangına dayanıklı, geri dönüştürülebilir ve doğal olarak üretilmiş kenevir blok işçiliği ile sağlıklı binalar inşa ediyor.

 

Otonom Sürüş ve Engel Tespiti için LIDAR: Otomotiv ve Robotik Sistemler için LIDAR Analizi sunar.

 

Packard İklimlendirme Teknolojileri A.Ş.:Güneş paneli ile çalışan klima ve soğutma cihazları üretmektedir.

 

Parkera Ar-Ge ve Sürdürülebilir Teknolojiler Ticaret Anonim Şirketi: Sürücülerin saniyeler içerisinde boş park yeri bulmasına yardımcı olan ve karbondioksit emisyonunu azaltan, yapay zeka tabanlı taşınabilir bir uygulamadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kalecikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler